Vakantiewoning Casa Relleu te huur in Relleu, Alicante

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5

“De Spaanse Costa, mediterraans eten en een prachtige omgeving”

In de omgeving van Case Relleu

Onze vakantiewoning zelf bevindt zich in een kleine urbanisatie, met leuke en nette bewoners. In 5 minuutjes bent u in Relleu, je komt de supermarkt direct tegen. In de stad zelf is een bakker, een slager en voor vroege vogels ook een viswinkel. Een espresso of een kleine hap bij de vriendelijke bewoners in het café of restaurant behoort zeker tot de mogelijkheden. Het dorpje zelf is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Verder zijn er mooie wandelpaden in de omgeving te vinden, rondom het mooie stuwmeer bijvoorbeeld, of de ruïne van Moors.

Relleu

Het dorpje Relleu, gelegen in de heuvels

Finestrat

Op ongeveer 20 minuutjes rijden is de stad Finestrat te vinden. In de oude kern kun je zelf water tappen uit de bron en vergeet ook vooral de oude sinasappelverkoper niet! Hij staat trouw iedere dag aan de weg. Iets verder naar beneden vind je het grote winkelcentrum, waar je ook kunt winkelen. Bij de Aldi, Lidl en Carrefour kun je al je boodschappen en meer vinden. De lokale markt is zeker een bezoekje waard.

Stranden

Het strand van Calpe de Finestrat

Uiteraard bezoek je in jouw vakantie de mooie witte stranden van de Costa Blanca. Ons favoriete plekje is Villa Joyosa. Onder de palmbomen wegdoezelen en afkoelen in de blauwe zee. Op Calpe de Finestrat en Playa de Poniente in Benidorm kun je ook goed een dagje strand pakken. De Costa Blanca is de mooiste kust van Spanje en heeft ruime stranden met zand en kiezels. Voldoende gelegenheid voor zonnen en watersporten.

Watervallen

Zeker een bezoekje waard zijn de watervallen van Algar. Mooi gelegen iets boven Benidorm in de bergen. Je kunt daar rustig een dag naar toe. De watervallen zijn prachtig gelegen tussen de rotsen van Callosa, met een prachtige flora en fauna. Een verfrissende duik is zo gemaakt, maar wel even door de kou heen! Het middeleeuwse stadje zelf is ook een must en uiteraard kun je rustig op het zomerse terras wat nuttigen. De watervallen staan in de top 6 van perfecte daguitstapjes! 

Benidorm

Wie kent de boulevard van Benidorm nou niet? Een groot strand met diverse sportmogelijkheden direct aan de kust van de Costa Blanca. Op de boulevard zelf kun je heerlijk slenteren en genieten van de plaatselijke verkoop. Hou de kalender in de gaten, want er zijn vaak feesten en kermissen te bezoeken. Vergeet ook niet de oude kern van Benidorm, om de andere sfeer ook te proeven.

Alicante

Alicante, een stad met alle mogelijkheden die je maar kunt bedenken. Kleine winkeltjes, smalle straatjes, restaurants waar de locale bewoners uren zich vermaken en je als toerist ook van harte welkom bent. De grote kerk is zowel van buiten als van binnen een plaatje. Bij de grote haven vind je het oude schip uit 1750 waar je je even als matroos, dekzwabber of piraat kunt wanen. De oude botanische tuin met bijzondere bomen is zeker niet saai voor kinderen; verstoppertje spelen was nog nooit zo leuk. En als je van een spannend uurtje houdt; in Alicante zijn zo’n tien escape rooms te vinden, waarvan de X- Door wel de uitschieter is. Succes! Boek vooral gidsen die met je wandelen, fietsen of op de segway jou Alicante laten zien en je hoort de mooiste oude sagen, eet tapas van de lokale markthal en ontdek oude straten. Een must!

Golfen

Mocht je van golfen houden, in Benidorm bevinden zich twee grote golfbanen, Las Rejas Golf en Melia Villaitanna. Twee 5 sterren banen. Iets verderop bij Altea is een derde golfbaan, de Altea Club Golf.

Je kan heel goed golfen in de buurt van Relleu

Markten

Dinsdag: Altea
Woensdag: Benidorm
Donderdag: Villa Joyasa
Vrijdag: Finestrat
Zaterdag: Benidorm

Sfeerimpressie van de omgeving

Vakantiewoning Casa Relleu

Copyright 2024 Familie Van de Schoot